La nova rajola ja està disponible a la botiga de Can Tinturé

Un any més amb les festes, arriba també la nova rajola de la col·lecció Pujol i Bausis, aquest  2018 s’ha incorporat una nova peça de relleu.

Per tancar un any en què el “Modernisme i les flors” van ser protagonistes d’una gran exposició a Can Tinturé durant la primavera, s’ha escollit un model de rajola que va formar part de la mateixa mostra.

Es tracta d’una rajola esmaltada en blac, de forma rectangular, amb un original i delicat relleu que reprodueix una flor de vuit pètals que sobresurt d’un fons de fulles entrellaçades. En la versió original, que es produí a la fàbrica Hijos de Jaime Pujol i Bausis durant el primer terç del segle XX ,la podíem trobar en diversos colors, entre ells el blanc.

La col·locació i continuïtat de cadascuna de les peces, l’una al costat de l’altra, formava la franja decorativa que configurava el fris. A l’exterior dels edificis, ocupava una part central de l’entaulament. I als interiors s’aplicava sota o sobre motllures o a la cornisa; i fins i tot, en alguns casos, podia adquirir la funcionalitat de contrapetja en una escala.

La rajola està disponible a la botiga de Can Tinturé per un preu de 20 euros, juntament amb la resta de models de la col·lecció, i ja en són més de 20.

This post is also available in: Spanish English