Reflexions entorn la situació de les dones al món del cinema

Arran dels moviments #Metoo i les mobilitzacions del 8 de març, la situació de les dones en el cinema i en altres sectors està de plena actua¬litat i desperta gran interès, com es va demostrar el 16 de març, amb l’acte Dones de pel·lícula, que va omplir la Masoveria de Can Tinturé.

La taula rodona organitzada per l’Acadèmica de Cinema de Catalunya i els Museus d’Esplugues va comptar amb la participació d’Isona Passola (presidenta de l’Acadèmia), Judith Colell (directora), l’espluguina Maria Rosa Fusté (productora) i Miriam Porté (productora).

Durant el col·loqui, moderat per l’alcaldessa, Pilar Díaz, van sorgir temes com la desigualtat salarial, la conciliació familiar, el sostre de vidre o la necessitat d’una legislació més efectiva per aconseguir una igualtat real. “Les quotes són necessàries en una societat on els rols patriarcals segueixen sent omnipresent”, afirmava Colell.

A l’entorn de la seva experiència personal, totes van coincidir que el fet de ser dones no ofereix una mirada especial en la seva feina, però sí van afirmar que els projectes dirigits i liderats per dones habitualment gaudeixen de pressupostos menors. Tot i que això pot dotar el projecte d’una mirada més intimista, …”però és un tema més de necessitat que de gènere”, va concloure Porté.

This post is also available in: Spanish