Seguint els seus objectius fundacionals, i completant la tasca iniciada a l’any 1994 amb la llistat dels 75 elements del Patrimoni Industrial Català, el MNATEC ha presentat els 150 elements imprescindibles del patrimoni industrial català, en un acte que va tenir lloc el passat 20 d’octubre a l’antiga fàbrica Damm de Barcelona.

IMG-20151021-WA0001

Un projecte transversal que pretén posar en relleu el ric i divers patrimoni industrial català i oferir una visió descentralitzada del mateix.

El patrimoni industrial agrupa tots els elements mobles, immobles i intangibles relacionats amb els processos d’explotació i fabricació industrial, és a dir, inclou des de màquines, edificis i eines fins a processos productius o habitatges d’obrers, etc. Un conjunt tan immens que ha fet necessària una selecció dels millors elements per dotar-los del reconeixement i la protecció legal adient.

Els 150 elements imprescindibles estan distribuïts en tres grans eixos temàtics : elements preindustrials (23), elements industrials (84) i elements de serveis i obra pública (43).

L’antiga fàbrica Pujol i Bausis, avui Museu de ceràmica “La Rajoleta” forma part dels elements industrials, concretament dins l’àmbit Industria de la construcció /bòbiles com un dels exemples més significatius de la indústria ceràmica catalana.

Juntament amb el llistats s’ha presentat el Mapa Interactiu del Patrimoni industrial, un nova eina visual que permet un fàcil, ràpid i atractiu accés als ciutadans als 150 elements citats.

fitxa

Una plataforma adaptada als dispositius mòbils on es presenta cada element amb pàgina pròpia amb informació completa, i a més a més incorporar recursos geolocalització per facilitat la visita, i fer més visible i accessible el patrimoni industrial del nostre país

X