A partir d’aquesta primavera, 300 indrets de Catalunya es poden visitar virtualment a través de la tecnologia Google Trekker, entre ells punts d’interès patrimonial d’Esplugues com la muntanya i les bateries antiaèries de Sant Pere Màrtir, la ruta del centre històric de la ciutat i el recinte de La Rajoleta.

Això és possible gràcies al projecte “Google Trekker Catalunya”, fruit d’un acord signat entre Google i la Generalitat de Catalunya, en la que ha participat l’Ajuntament d’Esplugues a través de la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

centre

El passat mes de juliol es van realitzar les gravacions als diversos indrets de la ciutat amb la tècnica del Google Trekker, que permet aconseguir imatges 360º mentre es passeja tranquil·lament.

Les imatges han estat gravades amb una motxilla d’1,2 metres i 18 kg de pes, i que duu una càmera de 15 lents que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. La motxilla la porta una persona que pren les imatges mentre camina. Posteriorment, un cop processades, aquestes imatges s’incorporen a Street View.

sant pere

Aquestes imatges estan disponibles a través de l’aplicació Google Street View que es pot consular via ordinador, mòbil o tauleta.

La tecnologia Google Street View permet accedir a una localització des de Google Maps, veure-la en visió panoràmica de 360 graus i recórrer-la de forma immersiva. Si a més a més es disposa d’ulleres 3D que es puguin ajustar al vostre smtarphone podreu gaudir d’una visita virtual a tots aquests equipaments.

El projecte es planteja el doble objectiu de potenciar l’atractiu turístic de Catalunya i mantenir-se com a referència en el camp de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

X