Divendres 13 de juliol de 2018, va tenir la lloc la primera reunió del jurat de la 19 Biennal de ceràmica d’Esplugues Angelina Alós al Museu Can Tinturé.

Maribel Aguilera, regidora de Patrimoni cultural, i Roser Vilardell, directora dels Museus d’Esplugues, van donar la benvinguda a les tres professionals que formen el jurat i van agrair la seva participació en el certamen, tot destacant la presència femenina tan entre les participants com en el jurat.

El jurat de la present edició està format per Pilar Vélez, director del Museu del disseny de Barcelona, Montse Frisachs, periodista i crítica d’art, i Maria Bofill, ceramista. Tres dones que avalades per una carrera professional consolidada, amb perfils diferents que es complementen per oferir una visió àmplia de la ceràmica actual.

En la seva visita a Esplugues, els esperava una llarga jornada de treball en la que s’havia d’avaluar, valor i triar les peces admeses a concurs entre les 184 presentades. El jurat va apreciar l’originalitat, la dificultat tècnica i la qualitat estètica de les obres a concurs. I finalment, desprès de diverses deliberacions, 35 peces van ser les escollides.

Un cop acabada la feina, les integrants del jurant van visitar l’exposició El Modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura que es pot veure a Can Tinturé fins al 23 de setembre.

El llista de les obres admeses s’ha fet públic el dilluns 16 de juliol, a través del web dels Museus d’Esplugues. Enhorabona a tots els seleccionats!

El jurat de la Biennal es tornarà a reunir passat l’estiu per fer la deliberació final amb les peces seleccionades, entre les quals sortiran les tres obres guanyadores.

X