Biennal de ceràmica d’Esplugues

Biennal internacional de ceràmica d’Esplugues Angelina Alós

La ceràmica i tota la producció lligada al fang ha estat un punt de referència en la història  d’Esplugues. Desaparegudes les activitats passades dels antics forns i bòbiles, en les darreres dècades s’han anat establint i consolidant  noves fórmules de continuïtat i lligam amb la ceràmica. En aquest plantejament de retrobament i projecció local, cal destacar l’organització internacional de la Biennal de Ceràmica d’Esplugues Angelina Alós.

Els seus orígens daten de l’any 1986, quan l’Ajuntament d’Esplugues institucionalitza l’organització del Premi de Ceràmica “Vila d’Esplugues” que, primer amb caràcter anual i, després bianual, pretén incitar els participants a experimentar i retrobar noves fórmules d’expressió artística mitjançant l’art de la ceràmica.

En memòria de l’artista i ceramista Angelina Alós (València, 1917- Barcelona, 1997), estretament vinculada a la ciutat d’Esplugues i impulsora del Premi, l’any 1998, en el marc de la X edició de la Biennal de Ceràmica, el certamen va incorporar el seu nom.

Les peces premiades de les darreres biennals estan exposades a l’edifici de l’Espai Baronda, on també s’hi exposa permanentment “Angelina Alós Tormo, mestra de ceramistes” amb de 31 peces, donades per la filla de l’artista a la ciutat d’Esplugues.

X