Els Museus d’Esplugues gestionen directament els següents recursos patrimonials d’Esplugues

Ruta històrica de La mà d’Esplugues

Recorregut pel centre històric de la ciutat descobrint petits tresors amagats i apropant-nos a la seva història. L’itinerari, format per 16 racons emblemàtics del centre històric d’Esplugues, pot realitzar-se de manera autònoma amb l’ajuda del seu telèfon intel·ligent o en format d’itinerari guiat.
Una de les peculiaritats del servei és la possibilitat de realitzar la ruta a través del telèfon mòbil. Mitjançant la descàrrega del codi QR, es podrà obtenir informació bàsica sobre els 16 punts destacats de la ruta en tres idiomes (català, castellà i anglès), així com permetrà l’ús del geolocalitzador.

Itinerari guiat últim diumenge de mes excepte agost i desembre. 
Consulta l’agenda per noves dates.
Punt de trobada Museu Can Tinturé

Informació i reserves al 93 470 02 18 o museus@esplugues.cat

Bateries antiaèries de Sant Pere Màrtir

Al llarg del temps, la muntanya de Sant Pere Màrtir, situada dins el Parc de Collserola, ha actuat com a punt estratègic per a la defensa del pla de Barcelona i del Baix Llobregat. Durant la Guerra Civil, a Sant Pere Màrtir es va construir una bateria antiaèria formada per tres bases de canó o peces d’artilleria amb l’objectiu d’abatre avions enemics. Avui dia, dues de les plataformes defensives es poden visitar com a espai de memòria representatiu de la lluita per la defensa de la democràcia a Catalunya.

Les bateries antieaeries de Sant Pere Màrtir formen part de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial democràtic

Visites guiades, primer diumenge de mes excepte gener i agost a les 11h. 
Consulta l’agenda (enllaç a agenda) per noves dates.

Reserva prèvia al 93 470 02 18 o museus@esplugues.cat

Monestir de Montsió

Conjunt arquitectònic que inclou un claustre gòtic del segle XIV, l’església conventual i la casa modernista de Can Casanovas obra de l’arquitecte Antoni Maria Gallissà.

El claustre va ser trasllat a Esplugues el 1947 des de la Eixample de Barcelona per preservar la seva conservació i el seu funcionament monacal en un entorn en aquell moment semi-rural.

Horari: Entrada lliure, últim diumenge de mes d’11 a 13h

Amb el suport de : 

X