EL MODERNISME SUBTIL

Del 27 de maig al 22 de juliol de 2018

#modernisme

La ceràmica artística i utilitària

L’exposició El Modernisme subtil organitzada amb l’Associació Catalana de Ceràmica, vol posar en relleu la qualitat estètica i el valor patrimonial dels objectes que formaven part de la vida privada en el marc del modernisme.
La selecció de peces a càrrec de diversos especialistes de l’Associació Catalana de Ceràmica té com a objectiu oferir una visió completa mostra de la ceràmica artística i utilitària, incloent-hi peces d’ús purament decoratiu, i altres que s’utilitzaven diàriament, com a servei de taula, i algunes utilitzades en l’entorn de la jardineria. Petites joies que tenen com a denominador comú el seu material, la ceràmica.
Es podran veure peces d’autors reconeguts, com Antoni Serra Fiter, Xavier Nogués o Lambert Escaler i Olot, cedides pel Museu del Disseny de Barcelona. I també, obres inèdites de Barcelona, València, Manises, Olot o La Bisbal, procedents de col•leccions particulars, que donen a conèixer diferents obradors, com la Fàbrica de Porcellana Ramon Florensa o els Tallers Muntanyola.

Aquesta mostra dialoga amb l’exposició itinerant, ‘El Modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura’, dedicada a les arts aplicades a la construcció.

X