Dones i Museus

El certamen més antic de Catalunya inicia la seva 21 edició.

El 20 de març de 2023 la Junta de govern local d’Esplugues va aprovar la convocatòria de la 21 Biennal internacional de Ceràmica de la ciutat, i el dia 28 de març  s’inicià el període d’inscripcions obert a ceramistes de tot el món.

El certamen de la ciutat és el concurs de creació de ceràmica més antic de Catalunya, amb una trajectòria i prestigi reconeguts internacionalment. Des de l’Ajuntament es continua apostant per recolzar la creació artística a través de la ceràmica, tot mantenint viu l’esperit  de la ceramista Angelina Alós, impulsora del premi.

L’edició d’enguany incorpora dues novetats respecte a les edicions anteriors. En primer lloc, l’exposició temporal de les obres seleccionades s’obrirà al públic el 21 de juliol al Museu Can Tinturé,  i s’ampliarà el període que les obres d’art estaran obertes al públic.

També canvia l’espai escollit per al lliurament de premis que tindrà  lloc el dijous 5 d’octubre al Casal de Cultura Robert Brillas.

Amb l’obertura de l’exposició també s’obrirà el període de votació del premi del públic, una votació completament digital a través de la plataforma de participació ciutadana d’Esplugues, que tindrà com a resultat la peça més valorada entre la ciutadania.

En l’acte de lliurament del 5 d’octubre es donaran a conèixer les tres obres guanyadores del certamen, escollides per una jurat professional, i també l’obra més votada en el premi popular.

La Biennal de Ceràmica d’Esplugues compta amb el patrocini de Soler i Sauret, Fiact Assegurances- clínica Diagonal i Nestlé Espanya, empreses que un cop més recolzen el projecte ceràmic d’Esplugues i estan compromeses amb la cultura i el patrimoni de la ciutat.

Més informació:

X