Dones i Museus

Un any més els museus de la ciutat participen en els tres dies més important d’activitats a l’entorn del Patrimoni català, les Jornades Europees de Patrimoni, que aquesta edició fan 30 anys.

Tindran lloc els dies 8,9 i 10 d’octubre.
En aquesta ocasió les activitats a l’entorn de la memòria democràtica són les protagonistes a Esplugues, i al mateix temps clausuren la programació especial de la ciutat en commemoració dels 90 anys de la proclamació de la República.

El dia 9 d’octubre tindrà lloc la representació de la peça teatral Porcellana, un monòleg a carrer de Ariadna Pastor Sanegre que en format de tragicomèdia revisa els canvis en societat que va suposar la proclamació de la República.

“Mentre a fora trontolla la monarquia, a dins de casa la criada va airejant tots els drapets bruts. Res no és el que sembla, i el poder va passant de mà en mà tant al carrer com a la saleta…”

 

Píndola teatral ambienta en la proclamació de II República

Dissabte 9 d’octubre als Jardins de Can Tinturé. Dues sessions a les 18:30h  i 19:15 h

Places limitades. Inscripció prèvia al 93 470 02 18, a museus@esplugeus.cat o online .

I el diumenge 10 , una nova edició de Capvespre a Sant Pere Màrtir, una passejada de tarda a la muntanya centrada en el protagonisme d’aquest cim durant la Guerra Civil.

El final de l’activitat coincidirà amb el moment màgic de la posta de sol.

La muntanya de Sant Pere Màrtir és un privilegiat mirador cap a la història del Baix Llobregat i la ciutat de Barcelona. Si ens acompanyeu en aquesta ruta històrica, amb un sol cop d’ull podreu entendre perquè aquest cim va ser estratègic  per a l’atac i defensa de Barcelona i del Baix Llobregat; durant la Guerra Civil espanyola.

Diumenge 10 d’octubre a les 17 h.

Places limitades. Inscripció prèvia al 93 470 02 18, a museus@esplugeus.cat o online .

X