Dones i Museus

El patrimoni d’Esplugues protagonista en La Nit dels Museus.

El dia 18 de maig es va viure a Esplugues una jornada molt especial amb el patrimoni de la ciutat com a protagonista.

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, tres dels recursos patrimonials de ciutat es van obrir amb horari ampliat. D’aquesta manera els museus de la ciutat celebraven el Dia Internacional dels Museus i La Nit dels museus. Una doble festa que va rebre una gran acceptació per part del públic.

Entre els tres espais visitables van acollir 2.914  visites, a les que s’han de sumar les persones que van participar en l’activitat Foc i fang organitzada per l’Escola Municipal de ceràmica i les que van gaudir de les visites guiades gratuïtes el diumenge 19. Un cap de setmana de rècord en el qual van superar les tres mil visites.

Per primera vegada l’Espai Xavier Corberó es va incorporar a la programació especial de La Nit dels museus. El recinte creat per l’escultor català desperta un gran interès per la ciutadania espluguina però també entre veïns i veïnes de Barcelona o altres punts del territori. Més d’un miler de persones van endinsar-se en aquest laberíntic i fascinant espai.

Can Tinturé i La Rajoleta van ampliar el seu horari, i les sales dels dos museus van ser un constant passeig de persones de totes les edats. I els més petits van poder descobrir la col·lecció de Rajola de mostra gràcies a la proposta lúdica Juga al Museu.

Els personatges de l’exposició temporal ‘Lluís Domènech i Montaner, el poder de l’escenari’ van prendre vida als balcons de Can Tinturé en la representació teatral Escenes de Museus.

La jornada es va tancar amb el concert de Sommelier davant els forns d’ampolla. La cirereta una d’un dia complet que va revalorar el patrimoni d’Esplugues.

X