Presentem un recull d’objectes ceràmics que ens introdueixen en aspectes relacionats amb la higiene i la salut.
L’objectiu d’aquesta petita mostra és incitar la curiositat i descoberta del visitant en un àmbit quotidià i fonamental per al benestar de les persones.

La mostra Ceràmica per a la Salut ha estat organitzada conjuntament entre l’Associació Catalana de Ceràmica i els Museus d’Esplugues, en el marc de col·laboració entre ambdues entitats que també inclou la Trobada anual de col•leccionistes de Rajola catalana i ceràmica antiga que tindrà lloc el dia 31 de maig.
Un primer àmbit dedicat a les Ceràmica de Farmàcies per explicar tots aquells atuells ceràmics que al llarg dels segles han utilitzats els apotecaris per fabricar i desar les seves fórmules.

La tipologia per excel·lència de la ceràmica de farmàcia és el popular “Pot de Farmàcia”, però en aquesta mostra coneixerem altres tipologies de recipients com les gerres, les copes o les xaroperes.
En el segon àmbit, ens endinsarem en la Ceràmica per a la Higiene, presentant tota una sèrie d’objectes que es van anar introduint a les llars a mesura que la preocupació per la higiene va anar adquirint significació, i la població va agafar consciència de la seva importància en guariment i la prevenció de les malalties.
Entre les peces destaquen el Pot barceloní policrom de la primera meitat del segle XVII que és la imatge de l’exposició. I el Filtre d’aigua del segle XIX procedent de França Filtre d’aigua que s’utilitza per netejar filtrar l’aigua per a beguda mitjançant un disc de pedra porosa aplicant teoria Paster, segons la inscripció de la peça el material de la pedra podria ser el actualment tan discutit amiant.

La mostra estará oberta al públic a les sales de Can Tinturé fins el 4 d’Octubre.

X