700 persones van gaudir d’un matí d’experiències creatives en la proposta organitzada pels Museus d’Esplugues i l’Espai de les Arts.

El dissabte 5 de novembre va tenir lloc la tercera edició del FangFest, el festival dels petits ceramistes. Després de dos anys d’aturada, els Museus d’Esplugues recuperaven amb molta il·lusió aquesta proposta adreçada a nens i nenes de totes les edats .

Un proposta que tenia com a objectiu fomentar la creativitat i la imaginació dels menuts a través la ceràmica i la pintura.  Igual que en les edicions anteriors ha comptat amb la col·laboració de l’Espai de les Arts d’Esplugues i en aquesta ocasió s’hi ha afegit l’EspluLab.

Aquesta edició presentava algunes novetats respecte a  les edicions anteriors, en primer lloc el canvi d’ubicació, passant dels Jardins de Can Tinturé al recinte del Museu de Ceràmica La Rajoleta. Un nou emplaçament que va permetre a la ciutadania d’Esplugues i de fora descobrir un espai emblemàtic de la ciutat i part del seu ceramista, ja que més enllà dels tallers també es va oferir la possibilitat de visitar els forns àrabs enterrats.

En aquesta tercera edició es va incorporar un taller més, així els petits i petites ceramistes tenien a la seva disposició cinc experiències creatives:

“Fem un trencadís participatiu”

Entre tots van omplir de colors i formes un plafó que tot reproduint  el trencadís del  banc del Park Güell.

“Enfanga’t. Crea la teva peça de fang”.

Taller manipulatiu d’argila en el qual la imaginació era protagonista.

“Dibuixa el teu museu”.

Guiats per la Patricia, mestra de l’Escola de Pintura de la ciutat els petits i petites pintaven els icònics forns d’ampolla amb la tècnica de l’aquarel·la.

 

“La rajola dels forns”

Gràcies a una noves trepes dissenyades a Esplulab i produïdes amb tall làser van crear un nou disseny de rajola: la rajola dels forns d’ampolla. Els resultats van ser espectaculars.

“El torn”.

Un any més, una de les experiències estrella va ser poder aprendre durant uns minuts com es crea una peça de ceràmica amb l’ajuda del torn, tot seguint les indicacions de la mestre de l’Escola de Ceràmica d’Esplugues

La tercera edició del FangFest va ser tot un èxit i hi  van passar gaire bé 700 persones.

El  Museu de Ceràmica La Rajoleta es va omplir amb més de 300 nens i nenes que van gaudir, experimentar i crear.

La proposta dels Museus d’Esplugues va tenir un gran impacte en la població local , ja que més 55% dels participants van ser espluguins i espluguines; però també en les poblacions properes com Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, L’ Hospitalet d o Sant Feliu. El 80% del públic era del Baix Llobregat, consolidant la oferta familiar dels Museus d’Esplugues com un referent a la comarca.

La valoració dels participants va ser molt positiva i tothom ja espera la propera edició per a la tardor de 2023.

X