Dones i Museus

Can Tinturé i “La Rajoleta” incorporen nous recursos per millorar l’accessibilitat física i cognitiva als museus

Aquest 2021 el Museu de ceràmica “La Rajoleta” ha estrenat un nou circuit de vianants exterior que envolta tot el recinte. Aquesta infraestructura, àmpliament demandada per la ciutadania, ha suposat una millora qualitativa molt important en la visita del museu i sobretot la possibilitat d’accés al recinte de persones amb cadira de rodes o problemes de mobilitat.

Recinte adaptat de La Rajoleta.

Per altra banda, el Museu Can Tinturé és avui més accessible per a les persones amb dificultats auditives usuàries de audífon, gràcies a la tecnologia dels bucles magnètics. La recepció del Museu Can Tinturé disposa d’un bucle magnètic individual, que facilita la comunicació amb el personal dels museus; i, a la sala d’audiovisuals, s’hi ha instal·lat un sistema que assegura una correcta audició dels vídeos de presentació.
Per a les visites guiades i itineraris exteriors també s’han incorporat radioguies amb bucle individual en préstec per poder seguir correctament totes les explicacions de l’equip d’educació.

Per últim i dins el projecte La Mirada Tàctil de l’Oficina de patrimoni cultural de la Diputació de Barcelona s’ha creat un recorregut audiovisual amb audiodescripció, subtítols i LSC Llengua de Signes Catalana, a través de codis QRs de la col•lecció de rajola de mostra Salvador Miquel al Museu Can Tinturé.

Bucle magnètgic a la recepció de Can Tinturé

Codis Qrs del recorregut accessible

Els Museus d’Esplugues de Llobregat estan compromesos amb l’accessibilitat universal dels museus, i han estat pioners en la implementació del seu propi pla. Recentment han col·laborat amb l’elaboració del Pla d’accessibilitat de museus i centres i espais d’art visuals de Catalunya 2020-2024, presentat pel Departament de Cultura de la Generalitat la tardor de 2020, a través del grup de treball Museus i Accessibilitat del que formen part.

X