Dones i Museus

Ja tenim la nova rajola dels Museus

Un clàssic del Nadal.

A partir del 21 de desembre està disponible a la botiga del Museu Can Tinturé la nova reproducció de la Col·lecció de rajoles modernistes de l’antiga fàbrica de ceràmica Pujol i Bausis, avui Museu de Ceràmica La Rajoleta.

Un any més els Museus d’Esplugues de Llobregat han recuperat un model produït en el període de màxim esplendor del Modernisme.

Una opció original, artesana i de proximitat per regalar aquestes festes.

El model escollit aquest any és una peça de volum d’alt relleu. És una peça realitzada amb la tècnica del emmotllat i envernissada amb el típic color verd de l’època.

Ressalten les tres flors centrals de cinc pètals amb les seves tiges i fulles, envoltades per un relleu a mode de marc. Destaca per la subtilesa de les seves formes i  detalls.  Una exemple clàssic de peça modernista inspirada en la natura, de la qual no es coneix l’autoria del disseny.

Aquest model va ser produït a Esplugues a principis del segle XX. Segons consta en els catàlegs de la fàbrica es tracta del fris en relleu número 16.

Col·lecció privada

Es localitza aplicada al trencadís del  Banc del Park Güell  o de les  finestres de la Cripta Güell obres de l’arquitecte Antoni Gaudí.

Aquesta peça de volum s’ha seleccionat entorn de l’exposició “Gaudí & trencadís” que es pot visitar al Museu Can Tinturé fins al 5 de febrer de 2023.

Com en edicions anterior és tracta d’una peça artesanal produïda pel Taller Sot  amb la direcció del ceramista i restaurador Manel Diestre.

Es pot adquirir a la botiga del Museu Can Tinturé amb un preu de 20 euros.

X