Els Museus d’Esplugues de Llobregat tanquen el 2020 amb la presentació de la nova peça de la col·lecció de peces de relleu. Es tracta d’un model floral de gran bellesa i inspiració medieval,  que es va produir a la fàbrica Pujol i Bausis, La Rajoleta, a principis del segle XX..

Com a novetat, i en adaptació a les circumstàncies actuals, els museus han elaborat un audiovisual que presenta la nova peça. El vídeo que està disponible al Youtube dels MEL, inclou informació sobre l’origen de la peça original i l’ explicació de com s’ha elaborat aquesta reproducció en el Taller Sot de Barcelona.

 

La peça escollida d’aquest any és una rajola hexagonal d’alt relleu, de color blanc i blau. Té com a motiu central una flor que probablement està inspirada en el blavet, una espècie silvestre molt abundant en camps de cereals.

El model de peça d’aquest any, el podem localitzar a Barcelona, a la Casa Thomas, obra projectada per Lluís Domènech i Montaner a finals del segle XIX i ampliada, a partir de 1912, amb tres nous pisos de la mà de l’arquitecte Francesc Guàrdia i Vial. En un edifici on la ceràmica hi te un gran paper, la peça protagonista la trobem a l’escala i replans d’accés als pisos superiors.

La nova peça de la col·lecció està disponible a la botiga de Can Tinturé per un preu de 20 euros.

El Museu Can Tinturé està obert al públic amb entrada gratuïta amb un horari especial de Nadal

X