Dones i Museus

La ciutat d’Esplugues i concretament el Museu de ceràmica “La Rajoleta” reben un reconeixement a la seva tasca a favor de la difusió i conservació del patrimoni industrial ceràmic de la ciutat.

El segell Industriana situa el museu de La Rajoleta en el mapa del patrimoni industrial europeu, reconeix la importància que va tenir la Fàbrica Pujol i Bausis  així com la feina feta els últims vint anys amb la  promoció del patrimoni ceràmic de la ciutat.

L’ alcaldessa Pilar Díaz va rebre el distintiu de la mà de Adriaan Linters, secretari general d’EFAITH en el marc de la fira de  turisme B-Travel el divendres 11 de juny. L’alcaldessa, en el seu discurs d’agraïment, va destacar l’oportunitat que suposa poder situar “La Rajoleta” en el pla internacional i la intenció de continuar treballant plegats en nous projectes.

El segell Industriana va nèixer l’2015, amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Industrial i Tècnic, de la mà d’EFAITH, la Federació Europea d’Associacions de Patrimoni Industrial i Tècnic. L’etiqueta Industriana és una etiqueta multilingüe única amb mapes de codis QR ubicats en valuosos llocs del patrimoni industrial dels estats membres del Consell d’Europa.  A Catalunya actualment tenen el segell el Museu Nacional de la Ciència i de la tècnica de Terrassa i el Museu de ceràmica La Rajoleta d’Esplugues.

 

 

Visita a Esplugues

També en el marc de la fira de turisme B-Travel, els Museus d’Esplugues van acollir una jornada de networking, que va aplegar expositors i professionals de tot l’Estat espanyol.

Un grup d’unes 25 persones van poder visitar els museus i conèixer de primera mà el patrimoni ceràmic de la ciutat. L’objectiu de la trobada era donar a conèixer els recursos turístics i patrimonials de la ciutat a nous públics, així com establir noves xarxes de treball amb destinacions amb característiques similars a les d’Esplugues.

*Fotografies de Domènech Fernández

X