Dones i Museus

Els Museus d’Esplugues reuneixen de nou les artistes premiades a la 20 Biennal de Ceràmica d’Esplugues Angelina Alós, en una nova exposició col·lectiva a la seu de l’Associació Ceramistes de Catalunya.

Les artistes Natalia Castañeda, Anne Laure Cano i Núria Gimbernat presenten les seves noves creacions, i es recuperen les tres obres premiades en el certamen espluguí de l’any 2021.

Una mostra col·lectiva i heterogènia; un petit tast de les tendències actuals en ceràmica d’autora; i una oportunitat per poder mostra l’evolució creativa de les artistes.

L’acte d’inauguració tindrà lloc el dimarts 25 d’octubre, a les 19 h, a la seu de l’Associació Ceramistes de Catalunya. Durant l’acte es presentarà el catàleg de la 20 Biennal de Ceràmica d’Esplugues Angelina Alós, que recull totes les peces seleccionades i guanyadores.

Un cop més, i en el marc de la col·laboració entre l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, l’Associació Ceramistes de Catalunya i els Museus d’Esplugues, les artistes guanyadores tenen l’oportunitat de mostrar al públic part de la seva feina d’últim any.

Natàlia Castañeda, ceramista colombiana resident al Barcelona, presenta la composició Ellas han visto demasiado. Un cop més l’artista sud-americana va més enllà i crea una un espai expositiu propi on combina mobiliari i peces de ceràmica.

Per la seva banda, l’artista francesa també resident a Barcelona, Anne Laure Cano exposa una sèrie de tres noves creacions a través de les quals comparteix el seu procés d’adaptació a la ciutat comtal, on es va instal·lar fa poc més d’un any.

I, per últim, la gironina Núria Gimbernat qui presenta L’hora blava, un conjunt de tres peces de gres sobre base de vidre. L’artista, que va guanya el premi de públic el gener d’aquest any, continua la seva línia creativa que combina fragilitat i força, tot creant un joc visual de tonalitats blaves i transparències.

X